lunes, 2 de febrero de 2015

Ανάγνωση από το Ευαγγέλιο Τρίτη 3η Φλεβάρη (κάντε κλικ εδώ)


Λειτουργικά Ημέρα: Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
    Ευαγγέλιο (Μκ 5, 21-43): Εκείνη την εποχή ο Ιησούς είχε περάσει και πάλι στο πλοίο προς την άλλη πλευρά, ένα μεγάλο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τον? Ήταν στην παραλία. Έρχεται ένας από τους άρχοντες της συναγωγής που ονομάζεται Ιαείρου, και βλέποντας τον, έπεσε στα πόδια του και τον παρακάλεσε θερμά, λέγοντας, «Η κόρη μου είναι έτοιμος να πεθάνει? Ελάτε να θέσει τα χέρια σας πάνω της, να σωθούν και να ζήσουν ». Και πήγε μαζί του. Ήταν ένα μεγάλο πλήθος που τον συνωστίζονταν.

Στη συνέχεια, μια γυναίκα που είχε ένα θέμα του αίματος δώδεκα χρόνια, η οποία είχε υποστεί πολλά πράγματα από πολλούς γιατρούς, και είχε ξοδέψει όλα χωρίς αποτέλεσμα, αλλά μάλλον χειροτέρευε, έχοντας ακούσει όσα είπε για τον Ιησού, ήρθε πίσω από το πλήθος και άγγιξε το μανδύα του. Καλά είπε, "Αν αγγίζω μόνο αν μόνο τα ρούχα του, θα με σώσει." Αμέσως σκούπισε την παροχή αίματος και αισθάνθηκε στο σώμα της ότι θεραπεύτηκε από το κακό. Αμέσως ο Ιησούς αντιλήφθηκε τη δύναμη είχε βγει από αυτόν, στράφηκε στο πλήθος και είπε, "Ποιος άγγιξε τα ρούχα μου;". Οι μαθητές του είπε: "Θα δείτε το πλήθος σου, και λέγεις,« Ποιος με άγγιξε; ». Αλλά κοίταξε γύρω για να ανακαλύψει ότι είχε. Στη συνέχεια, η γυναίκα, ξέροντας τι είχε συμβεί, ήρθε στο φόβο και τρόμο, και έπεσε μπροστά του και του είπε όλη την αλήθεια. Είπε, «Κόρη, η πίστη σου σε έσωσε? Πηγαίνετε εν ειρήνη και να γιατρευτεί από την ασθένεια σας. "

Ενώ μιλάμε προέρχεται από το σπίτι του αρχηγού της συναγωγής να πω, "Η κόρη σας είναι νεκρός? Γιατί το πρόβλημα ο δάσκαλος; ". Ο Ιησούς το άκουσε αυτό που είπε, λέει ο επικεφαλής της συναγωγής: «Ο φόβος δεν είναι? μόνο πιστεύουν. "Επέτρεψε κανέναν να τον ακολουθήσει, εκτός Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη τον αδελφό του Τζέιμς. Φτάνουν στο σπίτι του αρχηγού της συναγωγής και παρατηρήστε την αναταραχή, με τους ανθρώπους κλάμα και θρήνος δυνατά. Εισέρχεται και τους λέει: «Γιατί το κάνετε εσείς αυτό το κακό, και να κλάψουμε; Το παιδί δεν είναι νεκρός? κοιμάται. "Και γελούσαν μαζί του. Αλλά αφού τα βάζουμε όλα έξω, αφαιρεί τον πατέρα του παιδιού, η μητέρα και η δική σας, και πήγε στο οποίο το παιδί είχε. Πήρε το χέρι του κοριτσιού, λέει, «Talitha κουμ», που σημαίνει, «Κοριτσάκι, μπορώ να σας πω, να προκύψουν." Η κοπέλα σηκώθηκε αμέσως και άρχισε να περπατάει, γιατί ήταν δώδεκα χρόνια. Ήταν δίπλα τους, γεμάτη από θαύμα. Και αυτός έντονα επέμεινε ότι κανείς δεν ήξερε? και τους είπε να της δώσω κάτι για να φάει.

   Ο αδερφός σου στο Χριστό, Πατέρα Σαντιάγκο

No hay comentarios:

Publicar un comentario