jueves, 15 de enero de 2015

Ανάγνωση από το Ευαγγέλιο, Παρασκευή 16 Γενάρη (κάντε κλικ εδώ)


Λειτουργικά Ημέρα: Δευτέρα 16 Ιανουαρίου
    Ευαγγέλιο (Mk 2, 1-12): άρχισε και πάλι μέσα στην Καπερναούμ? λίγο μετά την λέξη είχε εξαπλωθεί ότι ήταν στο σπίτι. Και τόσοι πολλοί άνθρωποι που ακόμη και πριν από την πόρτα είχε ήδη πραγματοποιηθεί, και κήρυξε τη λέξη.

Και ήρθε φέρνοντας μια παραλυτική μεταφέρονται από τέσσερα. Όταν δεν μπορούσαν να έρθουν λόγω του πλήθους, άνοιξαν τη στέγη όπου ήταν και, μέσα από το άνοιγμα που αφήνετε κάτω από το χαλί κατά την οποία η παραλυτική ωοτοκίας. Ο Ιησούς είδε την πίστη τους, είπε στον παραλυτικό, «Γιε μου, οι αμαρτίες σου συγχωρούνται».

Μερικά γραφείς κάθονταν εκεί που νόμιζαν στις καρδιές τους, "Γιατί αυτός ο άνθρωπος να μιλήσει έτσι; Αυτός βλασφημεί. Ποιος μπορεί να συγχωρεί αμαρτίες εκτός από τον Θεό; ». Αλλά αμέσως ο Ιησούς γνωρίζοντας στο μυαλό του ό, τι νόμιζαν μέσα, λέει: «Γιατί κάνετε λόγο στις καρδιές σας; Ποια είναι ευκολότερο, να πω στον παραλυτικό, «οι αμαρτίες σου συγχωρούνται, ή να πω: Σήκω, καταλαμβάνουν κρεβάτι σου, και περπάτα;» Αλλά ότι το YE μπορεί να ξέρει ότι ο Υιός του ανθρώπου έχει εξουσία πάνω στη γη να συγχωρεί αμαρτίες, λέει ο παραλυτικός, «μπορώ να σας πω, να σηκωθεί, να λάβει κρεβάτι σου και πήγαινε στο σπίτι."

Σηκώθηκε και αμέσως πήρε το χαλί και πήγε στο βλέμματα όλων, έτσι ώστε να ήταν όλοι έκπληκτοι, και δόξασαν τον Θεό, λέγοντας: «Εμείς ποτέ δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο."

   Ο αδερφός σου στο Χριστό, Πατέρα Σαντιάγκο

No hay comentarios:

Publicar un comentario